Burn-Zone RPG
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Burn-Zone RPG

Acest forum este numai pentru servarul de samp : Burn-Zone RPG !

Nu sunteti conectat. Conectați-vă sau înregistrați-vă

Review GTA V pe PC:primele impresii si compararea cu console

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Tudor.

Tudor.
Admin

Review GTA 5 pe PC: primele impresii si comparatia cu consolele! In timp ce scriu acest scenariu, sau articol daca il cititi pe site, realizez cam cat de populara si iubita este aceasta serie. GTA tot timpul a avut fani infocati, iar GTA 5 demonstreaza asta cu varf si indesat. Oameni buni, suntem la a treia lansare a jocului pe o platforma noua si inca exista un hype general in comunitate, cu gameri de toate varstele, printre care si unii care nu ar trebui sa joace acest titlu, dar care abia astepata… sa incearce GTA 5 pe PC! Platforma care, pe buna dreptate, este considerata cea mai buna, nu-i asa?

O sa sarim peste bulk-ul general, precum povestea, asta pentru ca se poate gasi review-ul initial al jocului la finalul acestui material. Ne vom concentra pe ceea ce aduce nou jocul pe PC, daca merita sau nu achizitia la data lansarii si mai ales, daca este o portare buna, sau un dezastru.

Vom incepe cu optimizarea pe PC. Asta pentru ca este un subiect destul de controversat, anumiti gameri fiind in imposibilitatea de a juca acest titlu la data lansarii, din varii motive. De la probleme cu userul de Windows, pana la erori social club si lista continua. Sincer sa fiu, era de asteptat. Cand un joc este extrem de popular si ai o baza atat de mare de utilizatori cu diverse specificatii si componente in sistem, era clar ca se vor intampla crash-uri si ca userii vor intampina probleme. Este suficient sa arunci o privire pe Steam Forums si vei gasi o droaie de astfel de probleme. Cel mai probabil, se vor rezolva in mai putin de o saptamana. Dar in prima zi de lansare… lucrurile nu au fost prea roz!

Trecand peste asta, trebuie dat cezarului ce este al cezarului. GTA V ruleaza si pe un cartof. Fara doar si poate. Am reusit sa il rulam pe un Q8300 cu 8GB RAM si cu o placa video GTS 450, cu totul pe mediu, la niste frame rate-uri destul de decente, fara ca jocul sa sughita brusc. Plus, ca are unul dintre cele mai detaliate meniuri pe care l-am vazut pana acum. De la faptul ca poti sa editezi fiecare aspect grafic al jocului, pana la faptul ca iti arata cata memorie urmeaza sa “pape” schimbarile efectuate de tine. Poti edita texturile, shaderele, calitatea apei, particulele, iarba, reflexiile, densitatea populatiei, Post FX, intreg meniul fiind gandit pentru a-ti oferi o experienta excelenta in timpul jocului.

Am fost si aroganti si l-am rulat cu toate detaliile la maxim, folosind un monitor Acer XG270HU FreeSync 1440p si doua placi R9 290, si in acest caz jocul ruland fara probleme, cu zero glitch-uri sau crash-uri. De fapt, nu am avut niciun crash in timpul testelor mele. Lucru pe care colegul meu Mihai Andrei nu il poate spune, el avand altele de spus in legatura cu lansarea jocului. Mie jocul mi s-a parut extrem de bine optimizat, indiferent de platforma pe care l-am rulat, reusind sa functioneze fara dificultati. Pentru cei care se intreaba daca sistemul lor poate sau nu rula GTA 5, mai jos am atasat si cerintele minime de sistem.

OS: Windows 8.1 64 Bit, Windows 8 64 Bit, Windows 7 64 Bit Service Pack 1, Windows Vista 64 Bit Service Pack 2* (*NVIDIA video card recommended if running Vista OS)
Processor: Intel Core 2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz (4 CPUs) / AMD Phenom 9850 Quad-Core Processor (4 CPUs) @ 2.5GHz
Memory: 4GB
Video Card: NVIDIA 9800 GT 1GB / AMD HD 4870 1GB (DX 10, 10.1, 11)
Sound Card: 100% DirectX 10 compatible
HDD Space: 65GB
Iar pentru cei care chiar doresc sa ruleze jocul in 4K si se intreaba care este minimum de placa video care permite asta, ei bine, pentru rezolutii 4K, dar la 30 de cadre, ai nevoie de un GTX 760 sau un 7870 cu 2GB VRAM.

Daca despre poveste nu vom discuta, vom intra in detalii cand despre partea online a jocului, care, cel putin pentru mine, nu a fost o experienta… uniforma. La prima mana totul este gandit sa iti ofere cat mai multa imersiune si cat mai mult control asupra personajului pe care urmeaza sa il realizezi. De la sprancene, pana la forma corpului, poti sa iti realizezi un avatar in joc asa cum ti-ai dorit, sau, daca esti talentat, te poti transpune chiar pe tine insuti in orasul virtual Los Santos. Oras in care iti poti face de cap dupa bunul plac. Poti sa cauti joburi, care sunt destul de variate, jucatorul avand optiunea de a se intrece cu alti jucatori folosind masini, poti sa iei parte la jafuri virtuale alaturi de personajele din joc, te poti pur si simplu impusca intr-un deathmatch si lista este surprinzator de lunga. GTA Online este o lume in sine, cu un puls si o savoare unica, si mai ales… cu mult lag!

Am o conexiune la net destul de sanatoasa, iar in imensa mea intelepciune, am crezut ca problemele de lag sunt legate de router. Gresit! Jocul are un sistem destul de ciudat cand vine vorba de lag compensation, de multe ori vazand useri care se teleporteaza prin fata mea sau care au ramas pur si simplu blocati. Sigur, poti tot timpul sa faci ceva, sa te desfasori si sa intreprinzi o actiune online. Dar cand camaradul tau de jaf armat ramane blocat si nu mai misca, o sa ai impresia ca monitorul vrea o tastatura in ecran. Concluzie, joaca cu amici din Romania, daca vrei sa nu iti faci sange rau de pomana.

Trebuie sa vorbesc si despre Heist-uri, pentru ca sunt cele mai bine realizate experinte din GTA Online. Cel putin dupa parerea mea. Aici, tu, impreuna cu alti trei, trebuie sa jefuiti diverse locatii. Un fel de PayDay daca doriti, doar ca aici nu esti chiar atat de constrans de anumite circumstante. Heist-urile sunt surprinzator de distractive si au ceva al lor, dar nu pot sa nu remarc faptul ca ori de cate ori am jucat cu necunoscuti online, paraca nu m-am distrat atat de mult ca atunci cand am jucati cu alti youtuberi pe care ii cunosc sau cu amicii. Iar aici este problema pe care o am cu portiunea online a jocului.

De unul singur, este interesant sa te plimbi prin oras si sa lasi o dara de haos in urma ta. Dar efectul de nou si stralucitor dispare repede, si daca nu ai un Crew compus din cativa amici cu care sa te distrezi, parca nu este atat de interesant dupa o anumita perioada. Sigur, este in functie de individ, dar pana la finalul zilei, totul tine de felul in care experimentezi jocul si daca experienta ta este una care sa iti ofere diversitate la fiecare pas. Comunitatea, combinata cu Lag-ul si cu problemele de conexiune in unele cazuri, iti pot gatui experienta.

Pentru cei mai creativi dintre voi, cu un pic de talent regizoral, avem acum si un editor pe versiunea de PC. Si inainte ca cineva sa inceapa discutia in sectiunea de comentarii cum ca uite ce are PC-ul si ce nu au consolele, acesta nu este punctul central al discutiei si nici nu doresc sa fie. Video Editorul este un plus logic daca stam sa ne gandim, PC-ul avand mai multe utilizari, iar cu aceasta unealta, sincer sa fiu, ne asteptam sa se umple Youtube-ul de serii, clipuri funny si lista continua. Oricum, nu este un editor video cu toate zorzoanele si toate elementele unui Sony Vegas sau al unui Premiere, dar are elementele de baza si cateva unelte care sa te ajute sa iti creezi chiar si propiul serial daca doresti. Afirmatie care ma face sa imi aduc aminte cu nostalgie de vremurile in care Machinima facea Machinima, nu era doar un dump channel pe youtube.

Pe final am sa raspund la intrebarea pe care multi au adresat-o in ultimele zile. Merita sa cumpar GTA 5 pe PC? Raspuns simplu: DA! Raspuns complicat? PC-ul este platforma superioara. Indiferent de cat de mult doresc posesorii de console sa afirme ca ei au jucat jocul acum nu stiu cat timp, sau ca e deja un joc vechi, GTA 5 pe PC vine cu ceva imbunatatiri si elemente noi, precum vehicule si alte traznai. Ai de unde alege, si de departe este una dintre cele mai reusite lansari din seria GTA pe PC pentru Rockstar, asta daca analizam ceea ce s-a intamplat in trecut (cuvantul dezastru imi vine in minte). Jocul este surprinzator de stabil, bine optimizat, arata bine, atat timp cat ai cartoful necesar pentru a-l rula, iar per total este o experienta noua pentru cei care nu detin o consola.

Noi la Zona suntem incantati de felul in care Rockstar au tratat portarea pe PC pentru acest joc, avand in vedere ca LA Noire de exemplu a fost un dezastru, abia la Max Payne 3 reusind sa isi revina si sa realizeze ca PC-ul este o piata de desfacere, nu milogul din colt caruia ii dai ceva de pomana din cand in cand. In plus, avem un orizont destul de interesant in vedere, unde moderii isi vor face de cap cu acest joc, moment in care, de cele mai multe ori, se vede unde este cu adevarat “platfforma superioara”. Dar nu ne facem prea multe sperante, avand in vedere ca dupa cateva cercetari, Rockstar se pare ca au criptat toate asset-urile din joc, moderilor fiindu-le imposibil sa introduca noi texturi in joc sau sa il modifice. Pentru moment cel putin. Pana atunci il exprimentam in 60 de fps-uri. Asa cum trebuie jucat un joc, care nu abuzeaza de “sentiment

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum